Борсово търгуваните фондове за Биткойн (ETF) набраха значителна популярност напоследък. BlackRock,

...
Борсово търгуваните фондове за Биткойн (ETF) набраха значителна популярност напоследък. BlackRock,
Коментари Харесай

Fidelity се включват в надпреварата за пускане на Биткойн ETF

Борсово търгуваните фондове за Биткойн (ETF) набраха забележителна известност в последно време. BlackRock, която ръководи активи на стойност $9 трилиона, неотдавна подаде заявление за вписване на Биткойн ETF.

Въпреки че крипто пейзажът е изправен пред регулаторни спънки, включващи субекти като SEC, Binance и Coinbase, BlackRock остава непоколебима в уговорката си към крипто промишлеността, като интензивно поставя старания за  създаването на Биткойн ETF.

В рамките на взаимна работа предходната година Coinbase и BlackRock сплотиха напъните си, с цел да дадат опция на институционалните вложители да получат достъп до цифровите активи.

Сега се появяват спекулации за желанието на Fidelity, изтъкнат състезател на Уолстрийт, да подаде заявление за собствен личен Биткойн ETF. Съобщава се, че Fidelity Investments, която ръководи активи на стойност към $4.2 трилиона, обмисля да подаде оферта за придобиване на Grayscale Investments.

Тези клюки в началото се появиха посредством туитове на крипто инфлуенсъра “ “.

Според Andrew, както BlackRock, по този начин и Fidelity са подготвени да преобладават в крипто пространството в границите на Съединени американски щати. Изключително значимо е да се означи, че Комисията по скъпи бумаги и фондови тържища (SEC) до момента отхвърли всички заявки за Биткойн ETF.

Като се има поради продължаващата регулаторна неустановеност към криптовалутите в Съединените щати, утвърждението на заявката на BlackRock за Биткойн ETF остава нестабилно. Освен това валидността на слуховете на Fidelity изисква в допълнение удостоверение.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР